De Amerikaanse indie rocker Kyle Thomas gaat de wereld over onder de naam King Tuff. Inmiddels is het alweer bijna 15 jaar geleden dat zijn debuut album verscheen.  Het recente album The Other verscheen in 2018. Het was een prettige verrassing, maar daarna werd het covid-stil. Nu laat de man weer wat van zich horen en dat klinkt vooral mooi, lief en vriendelijk.

Het titelstuk en slotstuk ‘The Wheel’ is als een Crosby, Stills Nash moment gebonden in een man. Mooie zangpartijen hier en daar gedubt en vooral mooie zanglijnen. Dat hoor je over het gehele album. De lichte akoestische gitaarklanken met strijkers of samenzang in ‘Pebbles in a Stream’, ‘Love Letter to Plants’ en ‘Portait of God’ doen wat 60’s aan maar het kent wel zeker een modern tintje. Het is zeker niet duf te noemen. Popsongs als ‘Tell Me’ worden afgewisseld met de rocksound van Rock River en het uitdagende ‘The Bandits of the Blue Sky’.
Het tweede deel van het album is wat steviger van aard maar in het totaal is het lekker divers. Het doet ook weer oude albums van de man uit de kast te halen en dan komen we al snel tot de conclusie dat dit album het meest toegankelijke is.

Zeker een momentje dat jij misschien op doorbreken voor een groot publiek staat.

30 januari 2023
In dit bericht:
Translate »