King of the Word – Royal Ten


De bluesrockers van Nederland! Zo mag deze band gerust als statement genoemd worden. De heren weten al enige jaren top bluesrock platen te maken en live is het heerlijk om de heren te aanschouwen. Daar waar Joe Bonamassa zijn album Royal Tea serveert gaat deze heren voor dezelfde insteek, dezelfde basis voor de cover en vol heerlijke songs als ‘Money Talks’ en het ‘Pressure’.

Maar wat wil je ook met gitarist Erwin Java (White Honey, Herman Brood, Cuby & Blizzard), drummer Fokke de Jong ( Normaal). In die vorm heeft de band een reputatie gemaakt. Inmiddels zijn drummer zanger Marlon Pichel en gitarist Stef Delbaere de waardige vervangers.

Maar de heren weten de blues hoog te houden met ‘Someone Like You’ en de slow blues van ‘Time To Say Bye Bye’. Maar de lekker uptempo sound van ‘Judgement Day’ en ‘Love Motel’ maken het album swingend en divers om met het integer Let It Roll af te sluiten.

Het album is het jubileum album van 10 jaar King of the World. Dan is dit zeker een Royal album om het koninklijk te vieren. 

15 februari 2022
In dit bericht:
Translate »