Kevin Morby – This Is A Photograph


De zanger Kevin Morby van de noiserockband The Woods en The Babies (USA) weet de songs uit de mouw te schrijven alsof het niks is. Inmiddels heeft de man uit Kansas in de afgelopen 9 jaar 7 indie albums, een demo album en een live album geproduceerd. Het gaat dus goed met deze man!

Eerlijk gezegd, zijn al zijn albums boven het gemiddelde en weet hij een uitdagen indie sound te produceren dat bij een groter publiek prima aansluit. Dat er plichtsgetrouw een single verschijnt is voor Morby het laatste waar hij aan denkt. Het gaat om het geheel van het album en dat brengt dan ook mee dat je het gehele album moet beluisteren.
Met de folksound in ‘Bittersweet, TN’  met banjogitaren en strijkers ontpopt zich tot een prachtig duet met folkzangeres Erin Rae. De sound van Joni Mitchell met Lou Reed maakt dit koppel bijzonder. Het zou een volledig album van hun niet misstaan. Dit doet niets te kort aan dit album met prachtige luistersong als ‘Dissapear’ en ‘A Coat of Butterflies’. Dat Morby hier en daar ook even lekker wil rocken doet hij op ‘Rock Bottom’ en het openingsnummer ‘This is A Photograph’. Het is fijn dat deze songs er tussen staan, al ligt de kracht van Morby bij de melancholische songs als ‘Five Easy Pieces’ en ‘Stop Before I Cry’.

De sobere klanken van ‘Goodbye To Good Times’ lijkt alsof de man er nu wel weer klaar mee is. Maar gelukkig gaat hij op tournee en hij deze dagen te zien in Nederland.

Kevin Morby staat met zijn band op 29 mei in Tivoli Vredenburg te Utrecht. 

28 mei 2022
In dit bericht:
Translate »