De Amerikaanse gitarist Kenny Wayne Shepherd wist op zijn 3de jaar een gitaar ter hande te nemen en dit nooit meer los te laten. Zijn grote inspiratiebron is Stevie Ray Vaughan die hij rond zijn 17de  had ontmoet. Het gaf de jonge man een boost nadat hij met Bryan Lee de blues had geleerd.

Na dat de jonge man met Ledbetter Heights een heerlijk debuut album had gemaakt verscheen zijn legendarisch blues album Trouble Is…

Inmiddels is dit 25 jaar geleden en is er een nieuwe opname van dit album gemaakt. De moderne blues songs zijn nog even pittig als toen. Wanneer je de Jimi Hendrix cover ‘I Don’t Live Today’, de Bob Dylan cover ‘Everything is Broken’ en het lekker uptempo nummer ‘Long Gone’ weer beluisterd voel je het enthousiasme van de jonge man, nu 25 jaar later.  Naast dat er natuurlijk  veel eigen blues songs op het album staan weet Shepherd met Bonny Tyler’s cover Nothing To Do With Love van Frankie Miller extra flair aan het nummer te geven. Met onder andere Reese Wynans weet hij het titelstuk te schrijven. Opvallend detail is dat het album geproduceerd is door Jerry Harrison, de toetsenist van de Talking Heads en ontwikkelaar van Garageband.

Het album is in verschillende versies te bemachtigen. Met een docu dvd en een live album is het meer dan je geld waard.

De KWSband is komend jaar te zien
29 april Rhythm & Blues Night  met Eugne Edwards, Ana Popovic en Jason Ringenberg
Oosterpoort te Groningen
10 mei Melkweg te Amsterdam

5 december 2022
In dit bericht:
Translate »