De zanger van Stereophonics heeft al eerder het solo pad bewandeld en dan is het ook niet vreemd dat Kelly Jones zijn creaties op plaat zet. Het recente album van deze Welshe band komt alweer uit 2019 en afgelopen jaar verscheen het juweeltje van een album onder de naam Far From Saints.

Nu weet Kelly Jones vooral de piano centraal te stellen.  Het album start al met de zee en een piano van het titelnummer. De heerlijke stem met een ruw randje maakt het direct mooi , Met een strijkertje erdoor wordt het allemaal theatraal en binnen 2 minuten heeft het album je te pakken.
Al zou je verwachten dat er een band in komt vallen blijft het nummer je meeslepen en aborberen zonder een totale band beat.
Dit is de basis van het album en weet Jones het te vervolgen met ‘Turn Bad To Good’. Door  dat het album in zijn geheel dit theatraal tintje kent is het misschien op het eerste gehoor een album dat hetzelfde soort songs kent. Deels waar, maar met wat extra draaironde wordt het telkens mooier en komt de band er in met ‘EchoWrecked’ en is het piano nummer ‘Monsters In The House’ een uitgelezen song dat kan worden gekopieerd en dat mensen dit oppakken als heerlijk leermoment voor een pianosong.

Het album is minder diverse maar heeft meer draaiuren nodig om het allemaal tot je te nemen. Al begrijpen we dat mensen het na een keer of 2 doorklikken naar een volgend Spotify moment. Maar dan mist men de uiteindelijke  intensiteit van het album.

3 mei 2024
In dit bericht:
Translate »