Het gebeurt niet zo vaak dat we een Franse release voorbij zien komen in Nederland. Met A Taste Of Possibility levert de Franse formatie Keep Dancing Inc. hun tweede album af.

 

Niet in één muziekhokje te plaatsen

In 2015 was daar het debuutalbum Embrace van dit Franse trio en het kon op positieve kritieken rekenen. Frontman en oprichter van de band Louis de Marliave, bassist Joseph Signoret en drummer Gabrielle Cresseaux trokken in 2021 naar Bretagne om daar in alle rust te werken aan nieuw materiaal dat vervolgens in de eigen studio tot dit eindproduct wordt geschaafd. Met dit nieuwe album toont de band hun diversiteit en we kunnen niet anders concluderen dat A Taste Of Possibility een fijne smeltkroes is geworden van diverse muziekstijlen waardoor we flarden van New Wave afgewisseld horen met dansbare Funk, Disco en de soms wat retro klinkende synthpop. Maar laat je niet misleiden want op dit tweede album is niet alles dansbaar, ondanks dat de bandnaam dat wel zou doen vermoeden.

 

Steeds een nieuwe muzikale kaart

Want als we de eerste beats omgeven door wat Noise van de instrumentale opener ‘96’ horen denken we automatisch aan de muziek van The Prodigy. Vervolgens is daar de titelsong en groter kan het contrast niet zijn. Een funky klinkende gitaar à la Nile Rodgers lift dit fijne dansbare nummer op tot één van de albumfavorieten. Met het pulserende ‘Murderer Mourns Again’ en het wiegende synthpop ‘Chinese Town’ is de verwarring compleet want het trio trekt steeds een nieuwe muzikale kaart. De band heeft veel mogelijkheden want naast de Marliave kan ook Gabi vocaal op de voorgrond treden. Neem nu de nieuwe single ‘Can’t Get You Out Of My Mind’ waar zij op een wat gedempte toon het nummer naar zich toetrekt. Het geweldige begin van het nummer doet overigens wel erg denken aan Mammagamma van Alan Parsons Project…..

 

Divers

Bij ‘You’re My Healthiest Addiction’ is daar ineens een akoestische gitaar en wat Folkinvloeden, is  ‘GPS’ vooral synth gedreven terwijl bij de energieke afsluiter er weer Punkrock invloeden met synths verweven worden. Zo blijft dit nieuwe project ambitieus, boeiend en meer dan vermakelijk want elk nummer biedt nieuwe perspectieven. Geluiden van vogeltjes en opstijgende vliegtuigen van rechts naar links door je koptelefoon zijn aardige versieringen. Met het wat rustigere maar zeer aansprekende ‘Pollination Nation Invasion’ keren we nog één keer terug naar de jaren ’80 en bewijst de band nog steeds zoekende te zijn naar een definitieve stijlkeuze. Zeker is dat Keep Dancin Inc. een blijvertje is met diversiteit als toverstaf en sleutelwoord. A Taste Of Possibility is gewoon een uitstekend popalbum geworden en soms kan er gedanst worden. Veel luisterplezier!

 

 

 

23 januari 2024
In dit bericht:
Translate »