Kasper Baum – Vuurland


De Nederlandse band Kasper Baum weet de donkere sound van de jaren 80 weer tot leven te roepen. De band zoekt hun sound ergen bij The Smiths, Wilco, The Cure, Joy Division of zoals we het nu noemen Editors of War On Drugs.  Dat is ook niet helemaal vreemd wanneer je Erny Green van Joy Division Undercover band binnen je gelederen hebt.

80’s New Wave met donker randje

Het album is dan ook helemaal niet verkeerd! Het is op de valreep van het jaar een van de verrassende albums van dit jaar. De band is er een jaar mee bezig geweest  en met een lekkere bas en heerlijke drive is ‘Blindfolded’ met ‘Black Monster’ heerlijke songs om het album mee te beginnen. De elektrosound van ‘Licking My Wounds’ is even wennen, maar herkenbaar uit de jaren 80.
De spannende songs als ‘Hollow’ is wat we meer van deze band verwachten en willen horen. Even geen ‘Funky  Coat’ uitspattingen meer maar mooi ingetogen indiepower als ‘Green Fields’ en ‘Who’s Gonna Fall’ met een uitschieter van snerpende gitaren op ‘Forty One’! Dan ook nog het liefste live en dan graag op 10 door de speakers! Yesss laat ze in 2022 maar komen!

30 december 2021
In dit bericht:
Translate »