Kasabian – The Alchemist’s Euphoria


De Brits indie band Kasabian is al lang niet meer een indie band. Nu ze bij Sony zitten. De band van Tom Meighan en Chris Edwards weet al jaren lang heerlijke poprock te maken. Okee met een vleugje indie en rock maakt dit wel typisch Brits. Nu Tom de band heeft verlaten is gitarist Serge Pizzorno in de leading rol gestapt. Dat geeft weer altijd een verandering in sound en activiteit.

Dat is dan ook weer op hun zevende album te horen. Het is alweer 5 jaar geleden dat hun recente album For Crying Out Loud verscheen. Met een prima opener van poprock song ‘Alchemist’ weet de band de moderne stijl met een mix van pop, dance en hiphop in ‘Scritve’ en ‘Rocket Fuel’ te brengen. Het is stuwend en aanstekelijk. Zeker in de combinatie met hun eigen popsound wordt het allemaal even krachtiger.

Al ligt mijn hart meer bij de songs als ‘Strictly Old Skool’ en het stevige ‘Alygatyr’ en de dream popsounds in ‘Æ Space’’The Wall’ en ‘T.U.E.’.

Kasabian weet met dit nieuwe een heerlijk gevarieerd album te brengen en men slaat de brug tussen good old songs en moderne pop songs.  Met de titels in de chemicalien zet dit de titel even kracht bij maar meer niet. Toch is het een heerlijk album! 

21 augustus 2022
In dit bericht: