Kalawa – Better With You


Het rood gele draadje dat om de pols van een hindoe hangt is vooral van religieuze betekenis. Door dit draad is de verbinding en de zegen van Vishnu, Brahma en Mahesh bezegeld. Deze verbinding (of het draadje) wordt Kalawa genoemd. Dan is de titel van het album ook helder en gaat het allen maar beter met je.

Indie-pop

Het album van deze indie band uit London weet de pop en indie sounds te verbinden. De band bestaat inmiddels 5 jaar en weet het album Better With You met ‘Hold Back The Years’ heerlijk te beginnen. De samenzang in de songs doet warm een en met ‘Searching’ weet de band een swingende popsound te maken.  De songs zijn met een gemiddelde tijd van 3 minuten niet lang. Hierdoor zijn het 10 radiosongs geworden die allen op single gezet kan worden.

Afro-beats en singer-songwriters

Met een vleugje Afrobeat wordt Marathon een swingend nummer en weet de band deze diversiteit in het album door te zetten met zoete singer-songwritersong-pop ‘Ticket To Ride’ en ‘Sailor’.
Het doet hier en daar wat denken aan een moderne versie van Crosby Stills en Nash als het gaat om de samenzang. Toch blijft de band wat in de laatste catagorie hangen met ‘Echoes’ tot het driven popsound van ‘Jesse C’mon’.

Dat deze band komende zomer op de festivals kan gaan verschijnen mag zeker geen verrassing zijn. Het is pakkend voor een groot publiek en aan het einde van de show heeft iedereen op de weide een deuntje van hen meegezongen. 

6 maart 2022
In dit bericht:
Translate »