De Britpop act Kaiser Chiefs komt met een gemakkelijk in het gehoor liggend album, Het is het achtste album en de band weet hiermee het succes van ‘Everyday I Love You Less’. Het aanstekelijke ‘Ruby’ en het krachtige ‘I Predict A Riot’.

Met Falling Alright weet de band te openen met een catchy pop song  dat gevolgd word door een potentiële hit ‘Beautiful Girl’ en ‘How 2 Dance’. Het zijn  songs die zo pakkend en gemakkelijk in het gehoor liggen dat mensen het direct oppakken. Dat is goed voor een festival act. Al weet je ook dat het songs zijn die een minder lang leven beschoren zijn. Voor je het weet zit het zo in je hoofd dat het een averechts effect heeft om het te beluistern. Met ‘Burning in Flames’ en reasons To Stay Alive corrigeert men deze gedachte.
De 80’s 90’s sound van deze songs doen die tijden herleven. Het swingt en heeft muzikaal inhoudelijk meer dan de potentiele hits.
Met songs als ‘Sentimental Love Songs’ en ‘Noel Groove’ die het album kleur geven kan deze Britse band met de vrienden uit de tienerjaren  Nick Simon en Peanut hun herinneringen ophalen in ‘The Lads’.

Het is een korte plaat maar kent zeker lekkere songs op een feestje weer aan te zwengelen!

14 maart 2024
In dit bericht:
Translate »