Hey Jude van The Beatles is een prachtig liedje geschreven door Paul McCartney. Het gaat over de zoon van John Lennon en zijn toenmalige vrouw Cynthia Powell. Later trouwde de beroemde Beatle met Yoko Ono. Het is Julian Lennon die, na ruim 10 jaar, zelf weer met een album komt. Ditmaal is het album vernoemd naar ‘zijn’ liedje.

Behalve dat Julian nog steeds de klankkleur van zijn vader heeft, weet hij ook nog steeds mooie albums te maken. En wellicht doet hij dat te weinig. Het is het zevende album van de man die dat elk decennium lijkt te herhalen. Er is klaarblijkelijk nog genoeg werk van zijn vader om te re-releasen.

Het album is in de afgelopen jaren geschreven en bevat prachtige liedjes, waaronder het pianonummer ‘Stay’ dat je direct bij de keel grijpt. Prachtig gezongen en intens gebracht. ‘Save Me’ is een gewaagd nummer om mee te beginnen, maar dat geeft dit album in een notendop weer. Van piano naar strijkers om als popsong verder te gaan. ‘Don’t Run From Life’ en zet de schouders eronder, hoe lastig het soms ook is. Hij weet dit als geen ander.

De teksten zijn goed, zoals in het swingende ‘Every Little Moment’, en het akoestische ‘Not One Night’ dat erg Beatlelesk aandoet. Het ligt misschien wat voor de hand, maar het is een mooi album geworden. Julian zal altijd het ondergeschoven kindje blijven, en in de schaduw van zijn vader geen objectief oordeel krijgen. Het album is mooi, en in het beeld van de historie wellicht nog mooier!Copy-edit: 17-9-2022

12 september 2022
In dit bericht:
Translate »