De bekendste Julia Shapiro is de Russisch/Israëlische dansschaatster. Maar hier gaat het om de singer-songwriter uit Seattle. Ze was de zangeres van Chestity Belt, maar wist met haar recente solo album ‘Perfect Vision’ verrassend uit de hoek te komen. Weet ze met het album ‘Zorked’ een goed vervolg te leveren?

Het album begint met een stevig Nirvana geluid dat de titel ‘Death (XIII)’ mee krijgt. De droompop van weleer is even aan de kant gezet voor een gitaar met distortion. Met ‘Come With Me’ en ‘Wrong Time’ weet ze een hallucinerend effect te creëren. Het is zweverige droompop die je langzaam maar zeker de muziek inzuigt. Deze staat, die je normaalgesproken alleen met een verdovend middel bereikt, wordt ook wel Zorked genoemd. Dit tovert soms mooie liedjes tevoorschijn, zoals het ‘Reptile! Reptile!’, dat zeker een aangename verrassing genoemd mag worden.
Het album heeft een duistere kant en weet met songs als ‘Hellscape’, ‘Do Nothin About It’ en de ‘Hall of Mirrors’ geen licht in de duisternis te brengen.

Het album lijkt dan ook eerder een nieuwe zoektocht voor Shapiro te worden. Daar waar ze 2 jaar geleden zo verrassend leuk mee begon en kon uitwerken tot iets verrassender dan dit. 

18 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »