Judy Collins – Spellbound


De Amerikaanse zangeres Judy Collins weet inmiddels al tig jaren mooie en kwetsbare songs te maken. Daar waar mensen veelal Jody Mitchell albums  promoten, zijn de albums van Collins veelal onderschat. Haar prachtige stem is nog steeds in takt ondanks dat ze nu de 80 is gepasseerd.

Ze schoof aan bij Leonard Cohen en een maakte prachtige album met Stephen Stills. Het ‘Amazing Grace’ wist ze tot een klassieker te bregen en met ‘Send In The Clowns’ stond ze veel in de top 2000.

De singer-songwriter maakt met Spellbound wederom een prachtig album. De intieme songs op akoestisch gitaar en haar mooie stem doet songs als ‘So Alive’, ‘Shipwreck Mariner’ en de single ‘When I Was A Girl in Colorado’ tot grote hoogte stijgen.  De songs zijn niet alleen in haar eenvoud mooi maar zeker zo mooi gezongen. Soms is het wat theatraal maar dat past bij deze Amerikaanse. De luisterliedjes zijn gemakkelijk te volgen in de tekst waardoor Collins als het ware de verhalen verteld. ‘Wild With Mist’, ‘Prairie Dreams’ en ‘Arizona’ zijn al even mooi te noemen.

Judy Collins komt naar Nederland en is te zien op 6 november TivoliVredenburg te Utrecht. 

30 mei 2022
In dit bericht:
Translate »