Journey – Freedom


Een van de meest bijzondere rock bands in de wereld is de Amerikaanse band Journey. De rockband bestaat al sinds de jaren 70. Met Steve Perry had de band een zanger die de hoge tonen bleef aanhouden. Neal Schon van de Santana band werd een wereldgitarist met een hoge status van dienst.

De band werd wereld beroemd in US, maar kwam met moeite de plas over. Hierdoor werd het succes in Europa beperkt. De meeste mensen kennen de songs  waaronder ‘Don’t Stop Believing’, ‘Faithfully’ en ‘Open Arms’ van de tv en films.

Perry verlaat de band, waardoor een zoektocht naar de opvolger ontstaat. Bandleden starten side projects waaronder de band Bad English met John Waite (waarmee toetsenist Jonathan Cain en bassist Ricky Philips in The Babys speelde) en scoren nu in Europa wel hits waaronder het  ‘Time Stood Still’.  Jeff Scott Soto en Steve Augeri passerden de microfoon totdat de band de stem van Perry op Youtube vond in Anrel Pineda. Inmiddels is deze Filipijnse man op papier 15 jaar zanger van Journey en komt nu met zijn derde album met deze band.

Het is een album waar je krijgt wat je mag verwachten. Een verfijnde AOR (Adult Oriented Rock) dat typisch Amerikaans en 80’s achtig aandoet. Dit keer met producer en drummer Narada Michael Walden (Whitney Houston, Mariah Carey eva) achter de drums. De songs zijn samen met hem Schon en Cain geschreven en geproduceerd. Het album start dan ook ontspannen met ‘Together We Run’ en zweept langzaam op naar ‘The Way We Used To Be’. Met de lekker uptempo rock met  ‘Come Away With Me’, ‘Holdin On’ en het lekkere ‘Life Rolls On’ gaat gitarist Schon lekker te keer. Natuurlijk zijn de zangpartijen in de powerbalads als ‘Live To Love Again en ‘Beautiful As You Are’ ook weer te horen.

Het mag zo nu en dan even voor de hand liggende powerrock zijn, maar met Journey wordt er altijd even iets extra gegeven. 

7 juli 2022
In dit bericht:
Translate »