De Nederlandse singer-songwiter JoosTVD wist in 2005 zijn debuut album te presenteren. Nu is het tijd voor nummer 19. De man weet het album van a -z volledig in te spelen en te produceren.

Het album kent een groot diversiteit aan sounds. Maar de basis is een funky swingend tintje met een basaal singende beat. Het zijn de klanken waarmee je niet op je luie gat kan blijven zitten. Het kent een Zuid Amerikaans tintje in dat even het Afrikaans aantikt. Met de blazers in de songs te verwerken krijgt het een jazz momentje. Maar vooral zijn de pakkende herhalende teksten van o.a. het titelstuk en het openingsnummer ‘Living is Instant’ waarmee je het album in wordt gezogen.
‘ Hear the Sunshine Play’, ‘Careful’ met een lekkere baslijn en het piano nummer ‘The Shit Hits the Band’ klinken als crooners met een wietje, maar zeker vermakelijk.
De laid back songs ‘Ennio’ en ‘Sentimental Overload’ zijn voor mij de highlights van het album. Vanuit dat perspectief zou voor mij een volledig album in een lijn het meest gewenst zijn. Maar hoe meer mensen hoe meer vreugd er meer smaken er zijn.

Het album is een prima album!

13 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »