De Britse singer-singwriter Jono McCleery weet met een fund zijn eerte album Darkest Light in 2008 te presenteren, inmiddels is het album Moonlit Parade uit. Een album geproduceerd door Ronan Phelan van Adele en Ed Sheeran. Om de sound mooi in balans te krijgen is de mix vaerzorgd door Matt Colton (Arctic Monkeys en Coldplay).

Het album van deze gitarist weer al tokkelend de warme klanken tot je te brengen. Met ‘Now & Here’ probeert hij je in het nu te houden. Al dwalen de gedachten snel af. Met de single en het titelstuk horen we het visitekaartje van de man voor dit album. Het is kwetsbaar en mooi en met een openhartig verhaal verteld hij je het verhaal over de verloren liefde.

Met een mooie stem maakt Jono de songs kwetsbaar en gebruikt vooral zijn tokkelende gitaar dat ondersteund wordt door de warme klanken van bas en kleine percussies, fluitende toets en bij-geluiden. Dat maakt het album mooi, omdat je na iedere luisterbeurt weer wat nieuws hoort.
Na de eerst rustige songs komt de snelheid erin met ‘From A Place’ om vervolgs weer met’ A Thing’ in de eerdere sound te vervallen. Hierdoor wordt het album minder gevarieerd en voor je het weet kom je niet aan de mooie songs als ‘The Heart of Another’ en ‘Pictures’ toe.

 

2 april 2023
In dit bericht:
Translate »