Jonathan Rhodes – Dirt


De singer-songwriter uit het noorden van Nederland weet met zijn Americana sound een mooie eigen sound te creeren. Daar waar we in het zuiden Danny Vera hebben kent Nederland in het noorden Jonathan Rhodes. Rhodes is een van de talenten uit het Hit The North programma van ESNS.

Jonathan Rhodes is winnaar van de Grote Prijs van Nederland publieksprijs en de POPgroningen Talent Award. Hij maakte afgelopen jaar deel uit van de selectie voor Hit The North, het talentenprogramma van Eurosonic Noorderslag en speelde afgelopen maand op ESNS.

Met het mini album Dirt maken we kennis met een verhalenverteller die de country georienteerde songs beeldend weet weer te geven. Naast het mooie verhaal van ‘Angela’ is het juweeltje ‘We Were Young’‘At Least I Found You’  waar de man terug blikt in de tijd en kent het verhaal dat we mensen kwijtraken.

Prijswinnende Americana songwriter Jonathan Rhodes levert met zijn single The Fall een mooi visitekaartje voor zijn album.

Het debuut EP wordt ondersteund door een Release on Wheels tour, waarbij Rhodes met band in een camper langs podia in Nederland trekt om de EP te promoten.

De songwriter is van plan om in maart en april zijn eigen openluchtpodium te creëren door met een camper het land door te trekken. Door de doorgeschoven programmering van veel podia is het voor opkomende artiesten moeilijker dan ooit om podiumplaatsen te bemachtigen. Met het camperpodium hoeven poppodia alleen hun parkeerplaats en stroom beschikbaar te stellen. Verschillende podia hebben al aangegeven graag mee te werken.

Of het ‘Working Man’ waarin Rhodes je meeneemt naar de werkende helden. Of het ‘Working Man’ waarin Rhodes je meeneemt naar de werkende helden.

Hard werken is de mens door de eeuwen heen niet vreemd, maar de betekenis ervan lijkt te veranderen. Om die verandering te illustreren, lopen de verhalen op Dirt uiteen van historische fictie tot persoonlijke ervaringen, samengevat in het mantra Most treasures are covered in dirt.
Met een meeslepend singer-songwriters song ‘At Least I Found You’ sluit Rhodes dit project af. Hiermee is een start gemaakt om muzikaal Nederland langzaam te veroveren.

31 maart 2022
In dit bericht:
Translate »