De drie broers Kevin, Joe en Nick zijn in de corona tijd op elkaar aangewezen. Al waren ze in 2013 getopt gaf het begin 2019 weer de ruimte om elkaar op te zoeken en de tijd te vullen met het schrijven van songs.
De boy band is inmiddels veranderd in de mannen band, al blijft de luchtige pop nog steeds bestaan.

De single Miracle is daarvan een het visitekaartje van de sound van Jonas Brothers anno nu. Het swingt en is erg catchy en pop georiënteerd. De emo pop met de elektonische drums en vele meezing deuntjes doen het weer goed. Het kent wel een wat brutale inslag om je single ‘Wings’ een song van nog geen 2 minuten te laten duren. Maar ook dat is een rode draad van de songs op dit album.

Het zijn songs die pakkend zijn en met ‘Sail Away’ van 3:12 minuten als vlaggendrager voor dit album.
Met ‘Americana’ weten de heren nog een echt liedje uit te persen en het ‘Little Bird’, ‘Vacation Eyes’ staren wat langer dan 3 minuten.
Het afsluitende Walls, dat ruim 4 minuten duurt geeft het antwoord. De songs van Jonas Brothers worden na 2 en een halve minuut saai en draait het om herhaling dat geen opzwepend karakter kent maar meer vulling om de tijd te doden.

The Album mag toch een teleurstelling zijn van kwaliteit en tijdsduur. Al zing je de refreintjes zo mee en het goede nieuws is … je bent er zo doorheen.

14 mei 2023
In dit bericht:
Translate »