Het is voor Jon Roniger hetzelfde als voor vele anderen. De lockdown van de Covid brengt hem opgesloten in huis. Maar hij heeft een fijne studio en kan uitgebreid werken aan songs. Het album Lets Get Nothing werd al in maart uitgebracht. Logisch, met al de heerlijke zomerse klanken stond de band klaar om op tour te gaan. Maar ja, dat werd toch weer de kop in gedrukt en daarom brengen we het album op de zonnige najaarsdagen onder de aandacht.

Iedere week verscheen er een nieuw nummer  onder het noemer de Quarantine Sessions. Inmiddels zijn we heel wat weken en 400 oefensessies verder. Maar wel een prachtig album met soul pop van de zonnige kant. Het openingsnummer ‘Chatter’ is direct pakkend en met de reggae van ‘Heroine’ weet men wel een festival op de kop te krijgen. Het is niet allemaal easy talk. Songs als ‘Self-Destructive Disease’ en ‘Better Living’ stellen maatschappelijke items aan de kaak en met de honky tonky rock and roll van Fats Domino, ‘I Like New Orleans More’ en ‘Cherry Manhattan’ doet hij een ode aan deze steden.
De songs kennen veel blazers en heerlijke ritmes, waardoor het snel een feest is op plaat als live!

Het is dan ook niet vreemd dat er gelijktijdig met dit album een live album verschijnt. Live @ 6010 is opgenomen met een kleine club mensen in New Orleans.

Het geeft nog meer new materiaal dat de sessies weergeven. ‘Love the Time of Corona’, ‘New World Order’ en Miles Away zijn teksten die voldoende zeggen.

De band is in november in Nederland te zien
woensdag 3 november Cafe ’t Rozenknoje te Eindhoven
donderdag 4 novemer JC Bunker te Gemert
zondag 7 november Lokaal 42 te Helmond

28 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »