Wanneer Jon Dee Graham in de jaren 70 als gitarist bij Amerikaanse The Skunks speelde wist men een mix te maken van wat men nu indie postpunk zou noemen. Het was een van de eerste Amerikaanse acts die de sound van de UK in US vlocht.
Nu zijn we heel wat  jaartjes verder en horen we Graham nog steeds met gitaar en distortion songs maken.

Dit keer wat meer in balans en relaxt wanneer je de songs ‘See You By The Fire’ en ‘There’s A Ghost  On The Train’ beluisterd. Het zijn allen mooi en beeldende lyrics. De verhalen over de trein en de ‘Astronaut’ die het zwarte gat als vader zijn als no return moment ervaart.
Met de muzikale invulling weet Graham de songs kleur te geven. Hierdoor wordt de hoes van het album steeds duidelijker en passend bij het album.
Of de humor in ‘Goin Back to Sweden’ en het Stockholm syndroom aanneemt om er niet meer terug te keren. Kortom een echt singer-songwriters album waarbij de verhalen centraal staan. ‘Brave As Her’, ‘Death Ain’t Got No Mercy’ en ‘Lazarus’ brengen je alleen maar dichter bij de speakers om de verhalen te volgen. Als een boek met korte verhalen is het een mooi boek dat je je gemakkelijke opnieuw gaat lezen.

26 november 2023
In dit bericht:
Translate »