Okee met een naam John Smith weet je dat je als onbekend persoon presenteert. Toch is het de echte naam van deze singer-songwriter uit Devon. Inmiddels weet hij in bijna 20 jaar 8 albums uit te brengen en met The Living Kind komt hij dichter bij de sound van de huidige hitgevoelige singer-songwriters.

Het album is dan ook lekker toegankelijk heerlijke songs als ‘Milestone’,  een sfeervol openingsnummer ‘Candle’ en het opzwepende titelsong. De folk dat door de songs glijdt brengt het levendig. Lekkere ritmes waarbij de luisteraar niet in slaap valt. Nee John Smit weet het allemaal heerlijk levendig te houden.

Pakkende ritmes en meezing elementen in het ‘Trick of the Light’ worden afgewisseld met meeslepende donkere klanken in ‘Silver Mine’, Too Good To Be True’en ‘Devided’. Het is het tussenstuk van het album. Doordat deze songs met een slepend tempo achterelkaar aan te zetten klinkt het als een groot deel waardoor het geheel een beetje inzakt. Met de traditionele singer-songwriterssongs dooft het album als een kaarsje uit.
Hierdoor krijg je even het idee dat zijn vorige albums iets meer in balans zijn.

Verder is het zeker een lekker album en na wat draairondes valt het allemaal op zijn plek.

19 maart 2024
In dit bericht:
Translate »