De singer-songwriter John Legend wist met zijn album Get Lifted als solo artiest door te breken. Hiervoor speelde de man op  het succesvolle album van Lauren Hill ‘Everything is Everything’. Daarna werd de man veelvuldig gevraagd en speelt hij o.a. bij Jay-Z en Alice Keys. Het All of Me werd in 2013 een nummer 1 hit. Grammy’s sleept hij binnen en de man blijft hits scoren.

Het nieuwe album Legend is vooral een swingend album met veel soul en veeeeel gasten. Zo worden de heerlijke dance songs als ‘All She Wanna Do’, ‘Strawberry Blush’ en ‘Dope’, dat hij met JID vertolkt, afgewisseld met de intieme herkenbare Legend songs als ‘Memories’, ‘Fate’ en ‘Nervous’.

De hoge stem die Legend in de sfeer van Prince zet maakt het ‘Wonder Woman’, ‘One Last Dance’ en het openingsnummer ‘Rounds’ met Rick Ross aantrekkelijk. Het album is divers genoeg om de 24 songs te beluisteren. De soul weet de man in alle songs te brengen en dat maakt het sterk. Dit weet hij en wil dan ook serieus en zelfverzekerd overkomen.

In de songs weet hij uitdagend uit de hoek te komen met ‘I Want You To Know’ en ook verrassend wanneer je ‘Speak in Tongues’ beluisterd, kun je de ‘Pass the Dutchie’ van Musical Youth niet uit je hoofd krijgen.

Dit album kent vele gasten waaronder Free Nationals, Jhene Aiko & Ty Dolla Sign, Amber Mark Jazmine Sullivan en Saweetie. Het is dan ook een lekker album om iets bij te doen en voor je het weet zing je de melodieën mee. 

16 september 2022
In dit bericht:
Translate »