Joe Satriani – Elephants of Mars


Met een geniale hoes worden we al nieuwsgierig naar de kunsten van Joe Satriani op dit nieuwe album. De gitaarvirtuoos verrast wel eens vaker en dat is deze keer niet anders. Deze man weet je te betoveren met zijn gitaarspel en toch is het voor hem altijd weer een uitdaging om met iets nieuws te willen komen.

Daar horen we nu een andere sound doorheen. De sound van Afrika met de donkere bas en drums en de hele lichte klanken die de geluiden van olifanten door het titelstuk brengen. Het bijzondere dier dat beschermd dient te worden. Het dier daar de drive heeft om overal doorheen te gaan zonder verlies van ritme en snelheid. Dat wat even een rustpuntje krijgt in het pianospel van ‘Faceless’ of het groovy funky blues van ‘Blue Foot Goovy’.  Daar waar de bas een heerlijke rol speelt in ‘Sailing the Seas of Ganymede’ danst de gitaar over de golven naar de oosterse haven, om daarna in rustige wateren te keren. Of de circus klanken die prachtig gevlochten zijn in ‘Dance of the Spores’.

Het instrumentaal album kent alleen  maar songs waarbij je als gitarist zeker van kan genieten. De diversiteit in zijn gitaarspel is enorm. De experimentele sounds met de mainstream pakkende basis elementen waarop Satriani blijft surfen, maakt dat hij uniek is in zijn manier van gitaarspel. Uitdagend en vernieuwend, gelijk ook herkenbaar en lekker in het gehoor liggend.

Joe Satriani zal te zien zijn op:

  • 13 april in Muziekcentrum te Enschede
  • 14 april in Melkweg te Amsterdam
  • 15 april Rabozaal te Heerlen
  • 16 april De Roma te Antwerpen


 

10 april 2022
In dit bericht:
Translate »