De zanger Joe Lynn Turner is zeker geen onbekende op het podium. Als zanger van Rainbow wist hij de classic rock albums Difficult to Cure met de single ‘I Surrender’ en straight Between The Eyes in te zingen. Het waren succesvolle jaren van Ritchie Blackmore’s Rainbow. Daarna schuift Turner door naar Yngwie Malmsteen waar hij de succesvolle albums Odyssey en Trail By Fire met de hit ‘Heaven Tonight’ om vervolgens weer terug te keren bij Blackmore en nu in Deep Purple. En dan niet te vergeten, zijn goede solo albums.

Hoewel Mother’s Army een soort van superband was, heeft het niet het nodige succes opgeleverd. Zo duikt de man later op in vele projecten met o.a. Glenn Hughes, Sunburn, Jan Holtberg en Michael Schenker Group.

Nu weet de man een deal te maken met het Mascot label en komt met een overtuigend sterk album. De man weet op zijn 71ste zijn verleden recht te zetten. Op jonge leeftijd heeft hij al last van alopacia waardoor er allerlei haar uitvalplekken op het hoofd ontstaan. Na jarenlang een pruik te dragen komt de man nu als krachtig kalende man de troon betreden.

Met Rammstein Lindemann producer Peter Tagtrgren weet Turner een stevig album neer te zetten. Met de volle koorgeluiden uit de keyboards en snelle riffen in het gitaarwerk worden de songs opgezweept tot powerful meebrullers als ‘Desire’, Don’t Fear The Dark’ en de single ‘Torture Soul’. De heren krijgen hier alle vrijheid dat bij het Frontiers label gebonden werd. Dynasty gitarist Rob Love Magnusson weet met de broeders Tagtgren (Lindemann,. PAIN, Sabaton) stevig te keer gaan. Volle koren in ‘Falling World’ of de powerrock van ‘Living the Dream’ zijn allen even toegankelijk voor het grote publiek.

Met Joe Lynn Turner als support act voor Rammstein is dat zeker een opsteker voor beide partijen. Het album wordt hopelijk de gewenste comeback van deze man! 

31 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »