Wanneer de producer van Solomon Burke, Bonnie Raitt en Emmylou Harris zelf het heft in handen neemt is het zeker weer even opletten geblazen. Het is alweer het 17de  album van deze man  staat weer vol mooie kleine songs die in de lijn van Tom Waits en Nick Cave liggen. inmiddels krijgt Henry de ruimte bij earMusis om zijn kunsten uit te werken.

De man weet al prachtig te beginnen met het piano nummer ‘Song That I Know’ en het akoestische gitaar song  ‘Mission’. Daarmee is de toon het niveau al gezet. De prachtige verhalen weet de man mooi te combineren met de muziek. Soms met een strijkers setje erbij in  ‘Yearling’. De ode aan ‘Karen Dalton  is al even prachtig en mysterieus als het ‘Near To The Ground’

Het album bevat eigenlijk alleen maar mooie liedjes die als hoofdstukken van een boek passen. Het is geen folk of country maar misschien weer singer-songwriters genre pur sang. Van ‘God Laugh  tot ‘Red Letter Day’ zijn even mooi en kwetsbare songs. Het enig kritisch punt is dat een doorsnee luisteraar er te snel klaar mee is.  Maar dan heeft die de schoonheid van de songs niet begrepen.

2 februari 2023
In dit bericht:
Translate »