We zien de blues rocker Joe Bonamassa wel vaker in Red Rocks in Coorado USA om hier een live opname te maken voor een live album. De man weet 8 augustus 2022 zijn nieuwe band daar te presenteren met een 2,5 uren durende show. Met producer Kevin Shirley achter de muziekknoppen en Scot McFadyen en Lisa Grootenbroek voor de video weten deze mensen een mooie compilatie van deze avond te brengen.

Het gaat dit keer om een show dat gelinkt is aan zijn recente album Time Clocks uit 2021. Met de songs ‘Notches’, ‘The Heart That Never Waits’ en ‘Curtain Call’ heb je het eerste deel van het album Time Clocks al gehad. Het album kent dan ook een vooral een live versie van het album uit 2021. Dit wordt met uitgerekte versies weergeven. Met songas van 7-9 minuten als basis ben je na 10 songs al een anderhalf uur met heerlijke blues rock verder.
Het mooie aan dit album is vooral de live dvd. Naast de beelden is het concert volledig met songs waaronder ‘Midnight Blues’ van Gary Moore als het openingsnummer ‘Dust Bowl’ en het slotstuk ‘The Ballad of John Henry’.
De toegevoegde songs zijn veelal elders te vinden. Aangezien Bonamassa inmiddels meer live albums produceert dan nieuw eigen materiaal komen we deze songs regelmatig tegen.

Het album is zeker van meerwaarde. De songs zijn weer wat levendiger dan de studio versies. Het maakt dat Bonamassa altijd een feestje is.

De band te zien op Bospop te Weert op 9 juli en de komende weken vooral in Duitsland te zien.

16 april 2023
In dit bericht:
Translate »