De Amerikaanse blues gitarist  Joe Bonamassa wist in 2003 zijn blueshelden te eren met een album. Na  twintig jaar dook hij wederom in de platencollectie. Het resultaat is een album met covers en twee eigen nieuwe songs.

Het ‘Hope You Realize It (Goodbye Again)’ en ‘It Safe To Go Home’ zijn de nieuwe songs van Bonamassa. Hier hoor je dan ook meer de Bonamsassa sound dat toch meer soul bevat dan de old classic bluessongs. Al ligt het slotstuk erg dicht bij Gary Moore blues songs.

Het album kent voor de rest covers waaronder Guitar Slim ‘Well I Done Got Over It’, Fleetwood Mac ten tijde van de blues met Peter Green ‘Lazy Poker Blues’ en Bobby Blues ‘Twenty Four Hour Blues’.

Het album is niet rijkelijk gevuld met songs maar Bonamassa neemt The Rolling Stones methode en gaat terug naar de kern van de blues. Dat weet de man erg goed terug te brengen in deze tijd waardoor de songs weer gaan leven.

De heerlijke gitaarsoli staan weer centraal waardoor Bonamassa weer een goed album brengt. Al is het meer van hetzelfde.

6 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »