Jodymoon – Firestone


Achter de naam Jodymoon gaat het duo Digna Janssen en Johan Smeets schuil. Het duo heeft een album Firestone uitgebracht en verrast hiermee vriend en vijand. Alleen is  het goed om te weten dat je het album dient te beluisteren of dat je dit duo live gaat zien. Jodymoon bestaat inmiddels al 15 jaar en tourt door de hele wereld. Komende tijd zijn ze te zien in de Nederlandse theaters.

Samenzang

Het is dan ook de moeite waard. De samenzang van deze twee mensen is prachtig. De stemmen weten ze zo samen te brengen dat het een warme sound geeft zoals het in de songs “In Another Time’ en ‘Bad Tattoo’ al is te horen.  Het duo weet zich vooral met gitaar en of piano te begeleiden. Misschien wat kaal, maar hierdoor komt de zang beter uit de verf. Dat is dan ook hun kracht. Zo is ‘Still The Light Shines’ mooi en kwetsbaar en weet Digna met ‘Find My Horizon’ krachtig op zoek te gaan naar haar einddoel. Het gitaarspel doen we te kort om dit niet onder de aandacht te brengen. In dit nummer weet men de afwisseling van akkoorden en vingerpicking met de toetsten mooi af te wisselen waardoor het een juweeltje van het album is.
Het gitaarspel is op dit album divers van aard. Zowel akoestisch als in ‘Morning Song’ en The Drops Bounce Black elektrisch. Het geeft hierdoor de diversiteit van het album aan. In de kern zijn het kleine liedjes die op velerlei wijze wordt weergegeven.

Tour

Het duo is de komende tijd overal te zien.

  • 6 november Lelystad –  Theater Posa
  • 7 november Rotterdam – Theater Walhalla
  • 21 november Mariakapel – Hothees
  • 27 november Anderen – Nijend 24
  • 11 december Heerlen – Parkstad Limburg

Bekijk de site van Jodimoon voor de data in 2022

 

4 november 2021
In dit bericht:
Translate »