Joan Shelley – The Spur


De singer-songwriter Joan Shelley komt uit Kentucky, waar ze als folkzangeres inmiddels een belangrijke plek inneemt. Vanaf 2010 weet ze met regelmaat een album te presenteren en mu weet ze haar 8ste album The Spur uit te brengen.

Haar ingetogen songs zijn vooral mooie luisterliedjes die ze met haar fluwelen stem inzingt. Ze hoor in het rijtje van Joni Mitchell maar voor deze tijd zal dat niet snel gebeuren. Ze is hiervoor te jong en heeft (nog) niet het grote publiek bereikt.

Toch is haar album een juweeltje met prachtige songs als ‘Home’, ‘Like The Thunder’ of het titelstuk ‘The Spur’. Samen met Nathan Salsburg weet ze mooie gitaarcomposities te smeden. Het afwisselen van beide gitaren en de laid-back bas en drums van James Elkington maken het allemaal goed in balans.

Shelley weet een vorm van ontspanning in de songs te brengen, met een vleugje nostalgie, dat helemaal past in het huidige tijdsbeeld. De singer-songwriters kunst gaat hier even een level hoger. Daar blijft de verhalen vertellen met muzikale ondersteuning de basis. Toch zijn de songs  ‘Amberlit Morning’, ‘Breath For The Boy’ en ‘Why Not Live Here’ juweeltjes tussen de popfolk van ‘Like The Thunder ‘en ‘When The Light Is Dying’.

Het album van Joan Shelley is dan ook een prachtig album met intens mooie folk luisterliedjes. 

26 juni 2022
In dit bericht:
Translate »