De naam Jim Keller is misschien niet voor iedereen een bekende naam. De man wist eind jaren 70 met Tommy Heath de band Tommy Tutone te vormen, De band scoort een grote hit ‘Jenny 86759’ begin jaren 80  waarna het hit succes mager werd en de band uit elkaar valt.

Jim Keller vervolgt zijn muzikale carrière rond 2000. Het recente album By No Means dat geproduceerd werd door Mitchel Froom was een goede comeback. Nu verschijnt er een nieuw album met Adam Minkoff achter de desk. Deze multi instrumentalist is te horen op albums van Sheryl Crow, tedeschi Trucks Band en vele andere. De sfeer rondom dit album is vooral een populaire blues pop met een vleugje country. Het doet erg denken aan John Hiatt en daarmee zou Keller het gat kunnen vullen dat Hiatt van de 80’s achterlaat. Songs met swingende achtergrond zang als ‘Fight The Fight’, ‘Bells of Notre Dame’ en het muzikaal spannende ‘When You’re A Rock’ zijn heerlijke songs. Het album is erg divers vanaf de opening van ‘Falling Down’ naar het einde van ‘Even Angels Have To Fall’. Zonder dat het de totale rode muzikale draad van het album verliest.

Het album zet je op en haal je niet meer van de draaitafel (cd speler of Spotify). Het is dan ook een mooi vervolg op zijn succesvol album By No Means. 

23 november 2022
In dit bericht:
Translate »