De meeste mensen kennen de naam Jim Keller niet en de naam van Tommy Tunecore niet. Maar het liedje  ‘8675309 Jenny Jenny’ niet bij naam maar bij het horen weten velen het nummer weer mee te zingen. De zanger/ gitarist van dit nummer is Jim Keller. Een Amerikaanse rocker die na deze hit in de muzikale schaduw stapte.

Wanneer hij hier uitstapt en na vele jaren later een tour met Nederlandse muzikanten maakt is er nu weer een nieuw album. Samen met zijn maatje Michell Froom ( produer Crowded House, Elvis Costello en Sheryl Crow) duikt hij de studio in om een blues album op te nemen.

Het album kent een kleur die we kennen van Johnny Cash als het gaat om zijn stemkleur. Met een ander accent neemt Jim je mee naar de wereld van  de basis blues.  ‘Trouble High Trouble Low’  dat doet denken aan een mix van the Doors, Three Dogs Down  en ZZ Top’s Trouble ‘I am Bad Nationwide’.
De mainstream bluessongs als ‘Walkin’, ‘She’s the One’ en ‘Pebble In My Shoe’  zijn niet verrassend en ‘I Like It Like That’ had net zo goed op een Bill Gibbons album kunnen staan.

Het is allemaal een soort dertien in een dozijn verhaal. Best goed opgenomen en je kunt het als blues man prima opzetten. Maar echt spannend wordt het niet.

8 juni 2024
In dit bericht:
Translate »