Jett Rebel

Vorig weekend deed de Nederlandse dance rocker zijn album presentatie in de bossen van Ommen. Het album Pre-Apocalypse Party Playlist kent 9 nieuwe energieke songs van de Rebellerende Jelte Tuinstra.

Na drie jaar wachten of beter gezegd na drie jaar hard werken weet Rebel een energiek album te presenteren en kan het feest na coronatijd weer beginnen.
Het is na de eerste aanslagen van de akkoorden direct raak. Pakkende funky songs met een vleugje Prince in ‘Love Right Now’. Daarmee kun je je show en album prima beginnen.

Het mooie van dit album is dat de genres in allerlei vormen door de speakers klinken. Van funky Jazz Rock en Soul met een 80’/90’s sound zoals Prince het bedoeld heeft. ‘Behave’ is een lekkere pakkend nummer dat als het single prima doet. Of het stevige ‘Emma’ waarmee hij zijn liefde verklaart aan deze vrouw. Dat is wat Jett Rebel vooral doet. De liefde verklaren aan iedereen en dat geeft hem de inspiratie voor vele songs. Zoals het ‘Baby, I’m In Love’, het kitscherige casio nummer ‘Cold Cold Heart’ en de glitter discoballen pop van ‘Ppparty’.
Maar het is vooral een prettig en vrolijke plaat met songs als ‘Kiss That Girl Again’, het Beatles-eske ‘Going For A Ride Tonight’ en de afsluiter ‘To the Moon’. Rebel heeft zich met dit album weer van een andere kant laten zien en dat maakt hem enerzijds onvoorspelbaar, maar anderzijds wel zo spannend en leuk! 

4 september 2021
In dit bericht:
Translate »