De Amerikaanse singer-songwriter Jessica Hoop heeft haar tweede naam genomen als artiesten naam Jesca. Met haar debuutalbum Kismet uit 2007 wist ze al te verrassen. Haar grote diversiteit in de muziek is door de jaren heen alleen maar groter geworden. Van jazz invloeden naar akoestische albums, van een vleugje pop naar experimentele klanken.

Inmiddels weet ze haar verrassingen als basis te beschouwen. Dan is het nieuwe album ook niet verrassend maar wel mooi en gevarieerd. Haar helder stemgeluid is het visitekaartje. Met songs als ‘Seven Pounds of Pressure’ en ‘Sioux Falls’ weet ze vocaal wel even uit te pakken. Al weet ze het album met een ingetogen spannende sound van Sudden Light te beginnen, daarna verteld ze haar excuus of verbolgenheid over haar muzikale beginperiode te brengen in ‘I Was Just 14’. Het akoestisch met kwetsbare zang van ‘One Way Mirror’ en het slotstuk ‘Lyre Bird’ maakt haar zelf puur en mooi.

Hopelijk krijgt ze nu meer aandacht om een doorbraak te veroorzaken bij het grote publiek. Dit is weer een mooi album geworden! Jesca Hoop is te zien op Rootz festival op 29 oktober te Breda. 

17 september 2022
In dit bericht: