Jason Isbell and the 400 Unit – Georgia Blue


De singer-songwriter Jason Isbell weet al enige tijd de spotlights op zich gericht. Zijn laatste albums zijn stuk voor stuk prachtige albums en de band Drive-By Truckers, waarmee hij ooit begon, weet de weg van de Southern Rock eveneens met succes te bewandelen.

Het album ‘Georgia Blue’ start verrassend met de REM cover ‘Nightswimming’. Dit is de eerste van twee coversongs van REM op dit album. Het album sluit af met ‘Driver 8’, waarmee we gerust kunnen concluderen dat REM tot één van hun favoriete bands behoort. Maar ook Otis Redding’s ‘I’ve Been Loving You Too Long’, en ‘Midnight Train To Georgia’ van Gladys Knight, zijn klassiekers die Isbell prachtig vertolkt. En natuurlijk is er weer de juiste dosis humor aanwezig door bijvoorbeeld Brittney Spenser ‘It’s a Man’s World’ van James Brown te laten zingen.

Op elk nummer van het album speelt een gast mee, waaronder John Paul White, Peter Levin en Steve Gorman. De laatste brengt ‘Sometimes Salvation’ van The Black Crowes; een bewuste keuze om niet altijd voor een hit te kiezen. Zo staat ‘Honeysuckle Blue’ van, de nog altijd ondergewaardeerde act, Drivin and Cryin op het album, en is de Southern Rock van weleer ook vertegenwoordigd met The Allmond Brothers’ song ‘In Memory of Elizabeth Reed’.

Het is echt een heerlijk album geworden met verrassende songs van de Indigo Girls tot Cat Power, maar vooral een mooie selectie van songs die van het album een goed gelukt geheel maken. 

28 november 2021
In dit bericht:
Translate »