De Amerikaanse blues zangeres Jan James is me haar nieuwe album alweer aan haar twaalfde album toe. Na een avontuur bij het label Provogue is Time Bomb opgenomen met de Grammy award winnaar Greg Calbi en komt het uit op het Blue Palace label.

Je hoort dan ook een direct een vastberaden zangeres die haar blues sound optimaal kent. Met een vleugje soul en pop weet Jamer haar tijd met John Mayall, James Brown en Little Feat terug te brengen in haar songs ‘Stronger Now’, ‘Too Late Now’ en het vrolijk klinkende ‘Don’t Lie To The One You Love’.
Het album kent een mainstream tempo waardoor het album lekker door kabbelt, toch kan het ook als eentonig worden ervaren, maar dan zijn er meer draaiuren nodig. Vooral de gitaarpartijen zijn soms in de songs verstopt. ‘Always  the Blues’ en ‘Diamonds & Gold’ kent een mooi duet met de zangpartijen en ‘Love Is The Answer’ kent subtiele solo’s in het nummer. Met ‘Don’t It Feel Good’ weet Craig Calvert de gitaarpartijen mooi samen te voegen met de pianopartijen waardoor de zangpartij misschien wel een bijrol speelt.

James weet met haar 13 songs niet altijd de spanning van het album vast te houden. Of het nu komt door het stemgeluid of haar minimale variatie in de songs.

27 juni 2023
In dit bericht:
Translate »