Jamie T – The Theory Of Whatever


De zanger Jamie Treays weet onder de naam Jamie T een mix te maken van pop met hip hop en rap. De man wist in 2009 een serie EP’s te lanceren en nu komt hij met zijn vijfde album.
Zijn songs doen het vooral in UK erg goed en weet dan ook grote hits te scoren. Toch blijft Europa wat achter. Het herkenbare Britpop geluid dat we kennen van Blur, Libertines en Oasis.

Het recente album Trick is alweer van 5 jaar geleden. Maar in de kern is er niets veranderd. De songs klinken even Brits en fris als op zijn eerste album 15 jaar geleden. Gaat hij dan niet met de tijd mee? Dat wel maar Jamie T weet een modern tintje in de sound te brengen en gelijk de oude sound behouden.

De beats en doordringende toetsen, key-bass van ‘Keying Lamborghinis’, ‘The Terror of Lambeth Love’ en  Terwijl de gitaarsongs ‘Between the Rocks’, ‘Sabretooth’ en ‘The Old Style Raiders’ een heel andere sound van de man weergeeft. Het pakkende openingsnummer ‘90s Cars’ weet je direct te pakken waarna ‘British Hell’, ‘Thank You’, het piano nummer ’50,000 Unmarked Bullets’ en ‘Old Republican’ een typisch Engels geluid in de de songs kent. Iets van de jong en rebels.

Geen gepolijste songs en toch commercieel aantrekkelijk. Het is Jamie T in een notendop. We zullen in de toekomst vast meer van deze man horen. Nu Engeland aan zijn voeten ligt, is het tijd voor een Europese aanpak. Hopelijk weet hij dit ook in hier voet aan wal te krijgen. 

26 juli 2022
In dit bericht:
Translate »