James Righton – Jim, I’m Still Here


De voormalige zanger van de Britse band The Klaxons weet al enige jaren zijn eigen elektro sound te produceren. Hij weet de laatste jaren zich vooral te onderscheiden door film soundtracks te produceren. Met zijn producties voor William en Benjamin kreeg hij zijn succes. Dit succes gaat zover dat Righton is aangewezen om zich bezig te houden met de ABBA Voyager shows in London.

Met dit album wil hij laten weten dat hij nog steeds aansluit bij de huidige elektropop scene. Met Met de sound uit de 80’s en 90’s van ‘Touch’ en ‘Release Party’ maakt de man dit tot een hedendaagse popsound. Met Benny Anderson als mede toetsen-collega geeft dit wellicht energie en inspiratie. Met ‘Empty Rooms’ weten de heren samen een geheel te smeden en dat is altijd mooi voor een album om de promotie op gang te helpen.

Righton weet zijn droom elektropop van Real World Park af te wisselen met de Casio pop van A Day At the Races’ en ‘I Want To Live’. Een stijl dat het nu goed doet en zo tot een hit kan leiden. Opvallend is dat de heren van Dewaele van Soulwax achter de knoppen zitten. Al weet men elkaar muzikaal erg goed te vinden.

Het album kent een mix van droompop met dance songs met een vleugje soul. Het kent de sfeer van de new wave sound, al weet de man dit modern te brengen. Dat gebeurt nu met een mooie film, dat je hieronder kunt bewonderen. 

15 juli 2022
In dit bericht:
Translate »