Jack Johnson – Meet The Moonlight


De singer-songwriter uit Hawaï wist in 2005 met zijn album In Between Dreams door te breken. Inmiddels zijn we alweer heel wat albums en jaren verder. Met het nieuwe album Meet The Moonlight kan dit succes weer worden geevenaard.

Het is het achtste album van de man, maar weet nu met Blake Mills (o.a. Alabama Shakes) achter de knoppen een intiem mooi album te maken.
Het album weet je direct te pakken met ‘Open Mind’ waar de rust over je heen glijdt wanneer je een drukke dag hebt gehad. Met het pakkende ‘3AM’ heeft hij een pakkende radio hit in handen. Het zal wellicht later op single uitgebracht worden, omdat nu het popnumer ‘One Step Ahead’ de vaandeldrager is.
Dat de man uit Hawaï komt is te horen in het relaxte ‘Calm Down’ waar de klanken van Hawaï je tegemoetkomen.

Het beste van Johnson

Het album is waar Johnson goed in is. Kleine songs met een akoestische gitaar die pakkend en relaxt zijn. Met het titelstuk weet de man een mooi verhaal te vertellen en dat kan hij in de meeste songs. Persoonlijke verhalen die beeldend worden weergegeven.
Na het tweede deel van het album mag er weer een andere swing worden aangeboord. Dat gebeurd niet, waardoor het album verder voortkabbelt. Prima voor bij het kampvuur en is het zeker niet storend. Toch wil je in een album even een andere klankkleur. Dat mis je en is het afsluitende ‘Any Wonder’  een prima afsluiter maar is het album als een kaars dat uitdooft.

25 juni 2022
In dit bericht:
Translate »