Jack Bottleneck & Band – Cow Country


De Nederlandse country man uit Friesland deelde al het podium met o.a. Danny Vera en Julian Sas. Maar hij is vooral authentiek  in de blues te noemen. Oars as Oars  (anders dan normaal) dat is het zeker wanneer je door het leven gaat als Johan Venema.

Inmiddels doet de man al jaren mee en heeft hij al een aardige reputatie opgebouwd. Met de schorre rockstem in de pure blues  weet hij vooral songs van anderen terug te brengen in de Bottleneck sound.

Zo zijn de songs Christchurch Woman,  Halfway To Jackson en   ‘Ain’t Waiting’ van Justin Townes Earle belangrijke input voor het album. Daarnaast weet bassist Rob Teakema wel een eigen nummer te brengen en zijn de rest van de songs covers van o.a. Tom Waits ( ‘Blind Love‘) en Rory Gallagher (‘Loanshark Blues’).
Het is mooi dat Venema ruimte geeft aan de songs van Daniel Norgren. Met de stem van Venema wordt het ‘What Ever Turns You On’ een John Mellencamp song en is dit het meest uptempo poprocknummer van het album.
De songs zijn optimaal blues georiënteerden al missen we de power nog wat in de songs al zijn ze nog zo divers in het origineel. Hier komt het allemaal samen tot een geheel.

15 april 2022
In dit bericht:
Translate »