Toen het culture leven was lamgelegd door de pandemie, besloot The Analogues gitarist Jac Bico  zijn tijd aan bewerken van pop- en jazzsongs. De uitdaging zat in het idee dat deze composities tot 1 gitaar teruggebracht moest worden. Dat is dan ook prima gelukt.

Als brief aan een geliefde die het horen wil staan er 11 prachtig intense songs op dit album. Het leent zich heerlijk voor een zondagochtend muziekje of wanneer er rust en ontspanning in de omgeving nodig is.

Met de herkenbaarheid van de song omdat het covers zijn maakt dat het gemakkelijk in het gehoor ligt. ‘Life of Mars’ van Bowie volgt na het openingsnummer ‘When She Loved Me’ van Randy Newman. Van deze man komt ‘Losing You’ later op het album terug. Natuurlijk zijn de jazz getinte stukken van Tony Bennet Jac Pastorius en het On A Clear Day van the Peddlers mooie uitvoeringen. Ry Cooder’s song brengt het titelstuk met zich mee. Misschien wat voor de hand liggend maar op dit album wel een mooie vertolking.
Verrassender zijn de songs ‘Tomorrow Never Dies’ van Sheryl Crow en ‘Focus V’ van het Nederlands trots van toen.. Focus. Maar ook hier weet Bico zijn album netje af te sluiten met een Beatles song. Dit keer gekozen voor hun eeste hitsingle ‘Love Me Do’. Wellicht omdat het gewoon leuk is om te doen.

Het album kent dan ook mooie herkenningsmelodieën waardoor het een lekker en geslaagd one-guitar album is!

9 juni 2024
In dit bericht:
Translate »