De Amerikaanse singer-songwriter Israel Nash weet met zijn band het zesde album te brengen. Met Sonic Younth drummer Steve Shelley maakte hij het album Barn Doors en met Gashlight Anthems, Moby en Stones engineer Ted Young verscheen in 2018  album Lifted. Het recente album Topz verscheen na de Covid periode en nu is er wederom een mooi album van de man: Ozarker.

Het album waant zich in de wereld van country americana rock met heerlijk poprock songs als het titelstuk en het openingsnummer ‘Can’t Stop’. Het past in de klanken van Bruce Springsteen en Neil Young. Een beetje jaren 70 en gelijk ook weer mooie luisterliedjes als ‘Pieces’ en ‘Firedance’. Hier en daar wat schor in de stem en dan weer mooi zingend vertellend. De helderen gitaar klanken in de solo’s van ‘Lost in America’ en het afsluitende ‘Shadowland’ maken het album prachtig.

Het past als achtergrondmuziek, voor in de auto of dat het aanwezig is om te luisteren. Het past voor elke gelegenheid waardoor het voor een groot publiek een aanwinst is. Nu het grote publiek nog….

Isreal Nash is vanaf januari te zien in Nederland
23 januari Paradiso Noord te Amsterdam
24 januari Doornroosje te Nijmegen
25 januari Huize Maas te Groningen
26 januari Muziekgieterij te Maastricht

26 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »