De Nederlandse zangeres Ismena

weet haar debuut te lanceren. Het afgelopen jaar verscheen van deze singer-songwriter 3 singles en nu is er het volledig album. This Time is een samenwerking met Ivy van der Veer en Erwin Hermsen om Ismena in het juiste zadel te krijgen.

Het album brengt een singer-songwriter weer die met haar akoestische gitaar  liedjes schrijft over haar liefdesverdriet, depressies en onzekerheid. Het zijn themas die tegenwoordig bij veel jonge mensen voorkomen en aansluiten bij het gevoel dat hierin overheerst.

Authentieke singer-songwriter

Titels als ‘I Don’t Think I ll See You Again’, ‘Nothing Remains’ en ‘Let You Go’ zijn dan ook al veel zeggend waar de songs over gaan. Het is dan ook een persoonlijk album album voor Ismena. Muzikaal weet ze haar kwetsbaar op te stellen. Dat is te horen in haar stem en de keus om minimale instrumenten te gebruiken als de akoestische gitaar en af te wisselen met een piano.
Hier en daar wat ondersteunende instrumenten maar vooral licht van aard.
Hierdoor komen de verhalen van ‘Damage’ en ‘Fear’  beter uit de verf, dan wanneer je het in bandvorm verpakt.

Na verloop van tijd is het album niet even luchtig en zou het mooi zijn dat het album gebroken wordt met een andere beat en tempo.

20 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »