De Britse band Island weet na 3 jaar een opvolger te presenteren van het succesvolle Feels Like Air album uit 2018. Met dit album weet de band van zich te overtreffen. Samen met Mikko Gordon van Arcade Fire en Thom Yorke (Radiohead) achter de knoppen is dit album volwassener dan het debuut.

Het is een logisch gevolg. De band heeft de ervaring van het debuutalbum rustig kunnen verwerken in het afgelopen Covid jaar. Het album vol heerlijke poprock sounds met een vleugje uit de jaren 90 erin verwerkt horen we in de songs ‘Do You Remember The Times’ en ‘Young Days’. Het is de rode draad van het album. Terugblikken op de periode waar ze de muziek ontdekken en de nostalgie hieromheen. Het is als een inspiratiebron voor dit album.

Van de lekkere beats  in  ‘We Used To Talk’ , het drama in  ‘By Your Side’, wat doet denken aan  Radiohead popsongs, als het modern pakkende ‘The Lines We Follow’ geeft de diversiteit van het album weer. Alle songs zijn van hoog niveau en bij elkaar weet de band dit ook als een geheel te laten klinken. Dat is de kracht van deze band en dit zal spoedig door velen ontdekt worden en lonkt deze band nu al naar een festival plek voor in de avond! 

7 juli 2021
In dit bericht:
Translate »