De Nederlandse indie rock band Indian Askin wist met het album Another Round uit 2019 een prachtig album te produceren. De band kreeg een prominente plek op Best Kept Secret en het succes lag aan hun voeten.
Toch stapten 3 van de 4 bandleden op en bleef zanger Chino Ayala over.

Aangezien hij de naam meeneemt en de songs voor zijn rekening neemt is Indian Askin gelinkt aan deze zanger / gitarist. Of het nu een andere naam moest worden of dat Ayala solo verder ging was nog de vraag. Die is nu beantwoord, Indian Askin gaat weer vanouds los!

Met de heerlijke rockdrive van ‘Levitate’ of of de popsongs ‘Love & Light’ en ‘I Like Boys’. Ze zijn allen even aanstekelijk en pakkend. Het heeft misschien wat extra draaiuurtjes nodig maar dan pakken de songs jouw in plaats van andersom. Hiermee stelt Ayala zijn creativiteit ten tonele en onder het mom dat hij de Lonely Citizen is, weet hij met Peter Kriek een mooi album te produceren. Voormalig band lid Jasja Offermans horen we weer terug op deze plaat. Soms alleen voor de zang van “Stranger’ en soms met bas op ‘Eleven’.

Dan is de volgende stap niet meer zo groot om aan te sluiten bij de live shows.
Het album is een mooi vervolg op wat er lag. En Nederland mag deze band of Alaya zeker de waardering geven wat het verdiend. Kom als eenzame burger maar onder de rest van de burgerij.

2 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »