Het album van Immaterial Possession is al enkele maanden uit. Toch willen we hier aandacht aan besteden. Het is het tweede album van deze band uit Athens USA. De band rondom Cooper Holmes en Madine Polities is eerder een kunstobject. Al pakt het goed uit en met John Spiegel en Kiran Fernandes is er een volledige band.

Vrolijke keyboards in donkeren teksten

Hoewel de band zich presenteert als een misterieus donkere folkband, begint het het allemaal even vrolijk met Chain Breaker. Een orgeltje vrolijkt het geheel direct op, al wist The Stranglers met hun vrolijk orgeltje de meest vreselijke dingen te zingen. Het maakt het daarom even vermakelijk. Met het titelstuk dat eerder een lekker popnummer is, weet de band je wel te pakken.

 Enigszins oosters

De Oosterse klanken van Medieval ontstaan door de klanken en de deining van het nummer. Het is even een ander geluid maar even pakkend. En het gitaartje in ‘Siren’s Tunnel’ en ‘Current In The Room’  maakt dat we hier even de Spaanse surfmuziek dat Japanners bespelen, aantikken.
Het  lijkt alsof het tweede deel van het album de route voor de toekomst van de band presenteert. Het blijft wat hangen in deze sound en krijgt met ‘Ancient Mount’ en ‘Cypres Receiver’  weer een westers tintje. De intro van de songs lenen zich goed voor filmmuziek. Het is spannend, ontspannen en gelijk maakt het je nieuwsgierig wat er verder komt.

Het is dan ook een uitdagend en geslaagd album waar deze Immaterial Possession mee verder kan.

9 juli 2023
In dit bericht:
Translate »