We kennen de countrypop van Ilse de Lange al jaren en songs als ‘So Incredible’,  ‘Miracle’, ‘Puzzle Me’ en ‘The Great Escape’  zitten in menig hoofden gegrift. Met de vele trips naar Nashville om hier de albums op te nemen, zat er een doorbraak van haar in de US er niet in.
Het nieuwe album is met haar vaste producer in Berlijn opgenomen en dat krijgt een Europees tintje.

De country ligt niet meer zo dik op de songs en zijn de songs van het nieuwe album vooral lekker uptempo en licht het eerder tegen de popsongs aan. Tainted krijgt een andere De Lange sfeer en daar is wellicht de band ook een onderdeel van.

De heerlijke songs ‘Good To You’, ‘Easy Come, Easy Go’ en  ‘Running Out Of Tears’ komen voort uit de gebroken relaties maar in de kern blijft haar relatie met Bart Vergoossen overeind. Het zijn de verhalen die door het leven gaan en daarmee relaties met mensen komen en gaan. Het krachtige aan dit album is dat ieder het voor zich mag invullen waardoor de songs aan de luisteraar wordt gegeven. ‘WIlling’, ‘Confetti Shotgun’ en ‘Stranger’ laten je gemakkelijk door het album gaan. Een album van 12 songs die je eerder door bent dan haar vorige met 8 songs.

Ilse DeLange heeft haar draai weer terug gevonden. Laat US droom gaan en ga lekker spelen wat je wil dan blijft dit het dichtste bij je.

Misschien wel haar beste album, zeker sinds tijden!

5 mei 2024
In dit bericht:
Translate »