De lat wordt hoog gelegd dit jaar, als het om de muziek gaat. De rockveteraan Iggy Pop bijt het spits af en dat betekend voor vele acts een uitdaging om hier overheen te gaan.
Nadeel is dat het album eind van het jaar niet in de lijstjes belandt , omdat ie vergeten is.

De voormalige zanger van The Stooges was bevriend met David Bowie. De man produceerde Pop solo albums in Berlijn  Lust For Life en Pop schreef ‘China Girl’, ‘Tonight’ en ‘Sister Might’en zong mee op de Bowie albums Lodger en Low. Het is dan ook niet helemaal vreemd dat dit album rond het overlijdens datum van Bowie verschijnt. 

Het album kent veel raakvlakken met de sound uit de Bowie periode. Wanneer we ‘Morning Show’ beluisteren horen we de naklanken van Bowie door de speakers. Al kent Pop een veel bewogen leven met alles wat niet goed voor je is, kijkt hij nu even terug in de tijd met Andy Warhol met het spoken word van ‘The News For Andy’.
The Stooges periode komt terug met ‘Neo Punk’, ‘Strung Out Johnny’ en ‘All The Way Down’.
Daar waar Josh Homme eerder met Pop aan de slag ging, heeft Iggy nu de opnames met Blink 182 drummer Travis Barker, Guns & Roses Duffy McKeegan en bandleden van Pearl Jam en Chad Smith van de Red Hot Chili Peppers.
Het resultaat is een heerlijk afwisselend album met poprock songs die we van Pop kennen. Aanstekelijke songs waaronder ‘The Regency’ en het swingende ‘Comments’. 

Wanneer dit het basis niveau van dit jaar gaat worden, krijgen een mooi muziek jaar! 

4 januari 2023
In dit bericht:
Translate »