De band Icon of Sin komt uit Brazilië en is onder de vleugels van Frontiers genomen.

De stem van  zanger Raphael Mendes doet wel heel erg denken aan die van Bruce Dickinson van Iron Maiden. Het mag dan ook duidelijk zijn dat deze band zich hiermee wil meten.

Het mag dan wel een Maiden georiënteerde band zijn, de band weet een stevige rocksound te produceren. Het mag er dan ook zijn. Het titelloos debuutalbum  uit 2021 was al een visitekaartje voor de band. Het bleef de wereld niet onopgemerkt. Mendes kan aansluiten bij diverse Frontiers projecten en met Marius Danielsen maakt hij Levend of the Valley Doom 2.

Met dit album is de band zekerder van zich zelf en dat hoor je in de songs als ‘Night Force’ en ‘Heart of the Wolf’. De gitaarpartijen zijn solider en rock de band met In ’The Mouth of Madness’ wat Maiden graag op een album had weten te zetten.
Het ruim zeven minuten durende ’The Scarlet Gospels’ weet de band een mooie compositie van laid back rock met tokkelend gitaarwerk te mengen met lekkere rock. Al weet de band het pareltje op dit gebied aan het einde van het album te leveren. Met ‘Black Sails and Dark Waters’ sluit de band het album af. Een pareltje dat genoeg is om het hele album voor aan te schaffen. Al kennen we dit soort songs van de meesters uit Engeland.

Je ontkomt niet aan deze vergelijking en dat zal altijd aan de man blijven kleven. Met dat gegeven weet de band in de voetsporen van Maiden te stappen en is het tijd dat men een eigen identiteit aanneemt. Al is dit ook zeker lekkerrrr.

9 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »