Achter de Nederlandse act Huize Lucas gat Lucas Vermeer schuil. Nou helemaal schuil ook weer niet want hij weet hier een stevige stempel op te drukken. De Nederlandstalige popsound gaat hier van een vette disco sound naar een droompop.

Vol met blazers en samenzang swingt het titelstuk door de kamer. Het is pakkend en catchy te noemen. Het past ook bij de LHBTI+ of queer omgeving. Door thema’s aan te kaarten  in ‘Meisje’ en ‘Sleutel’ weet men thema’s aan de kaak stellen en daar kan dan ook over gekletst worden in de kroeg of uitgaansleven.
Met actuele themas in de teksten en de pakkende grooves wandelt de band langzaam door de Nederlandse podia. Het wordt opgepakt door de radio’s en met de support act voor diverse Nederlandse acts wordt zijn naam langzaam bekend. Het album past hier dan ook bij.
De songs zijn lekker toegankelijk en swingend. Met de pakkende songs als ‘Vergeven, Vergeten’ en het 80’s beat nummer over ‘Berlijn’. Of de dance om in ‘Het Diepe’ te springen.

Opvallend is de grote diversiteit van de muziek op het album. Het lijkt van hot naar her te gaan en is de vraag waar Huize Lucas uiteindelijk naar toe gaat.

 

19 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »