De Ierse singer- songwriter Hozier gaat normaal door het leven als Andrew John Hozier-Byrne. Zijn sfeer in de songs is uniek en met deze droompop met een vleugje rock en soul weet hij al bijna 10 jaar de muziekliefhebbers te verblijden.

Ieder 5 jaar verschijnt er een album en het laatste album verscheen dan ook in 2019. Daarna vult hij de tijd met EP’s. Met Eat Your Young verschijnt zijn 7 de EP, inclusief al het verzamelwerk. Het nummer met Meduza ‘Tell It To My Heart’ werd in Nederland een succes. Maar onder zijn eigen naam is de man een sleeper (een artiest zonder grote hits maar langzaam erg succesvol wordt).

Dit album kent dan ook een mooie mix van wat de man in zijn mars heeft. Het album begint herkenbaar met het titelstuk en volgt met het kwetsbare ‘All Things End’. Hozier eindigt dit geheel met een gospel soul swingende popnummer ‘Through Me (The Flood).
Als extraatje is er de radioversie van het titelstuk eraan toegevoegd. Een minuutje korter, maar wanneer het wederom begint is het een heel lang nummer….

19 maart 2023
In dit bericht:
Translate »